På spaning efter revansch.

Saker och ting blir inte alltid som man önskar sig vare sig man är rik eller fattig, känd eller okänd, ond eller god. För stundtals går livsmotorn litet hackigt och krångligt, kanske till och med inte vill starta. Då är motorn säkert i behov av rundsmörjning eller kanske bara behöver vila sig och stå stilla några år.

Då Mona Salin var som mest uppmärksammad i massmediadrevet om sitt Tobleroneätande betalda med fel kontokort och försenade dagisräkningar, så utsattes hennes stjärnstatus för stora påfrestningar. Och vilken tur att journalister hittade hennes "slarv" precis då hon anmält sig som aspirant till ordförande för sossepartiet. Skickligt av dem. Mona avläste situationen rätt och satte sig själv i malpåse under några år. Med tiden skulle det visa sig vara ett klokt drag, för idag är hon verklig kandidat på posten som socialdemokraternas nya ordförande.

Därmed har hon uppnått revansch i livet. Och det är dit jag vill komma, för nu ligger ordet på allas läppar. Ett nytt tillstånd som alla talar om; revansch. Och det finns fler än Mona Salin som når detta saliga tillstånd just nu. För jag skulle även vilja upphöja Hillary Clintons meddelande att hon ställer upp som kandidat i amerikanska presidentvalet som en händelse innehållande både revansch och triumf. För hur mådde inte hon den dagen hennes man Bill måste erkänna att han hade prasslat med Monica Lewinsky i ovala rummet i Vita huset. Det var nog en tråkig dag för Hillary. Så den revansch som Hillary kan få om hon blir den första kvinnliga presidenten i USA är maffig. Hon övertar därmed sin mans gamla jobb.

Man kan ju undra om även hon kommer att tillbringa tid i ovala rummet med unga manliga praktikanter och därmed förmörka Bills tid som ålderpensionär . Knappast!

Min sista spaningen om revansch vill jag tillägna vintern som kom av sig. Plötsligt ligger vit snö över markerna och barnen åker skidor och kälke i backarna. Är inte det revansch så säg?

Naturkrafternas seger över människornas föroreningar!


Eivor Lindström

Kommentarer