vi missade inte båten

Den som gillar is och köld borde vara nöjd nu. Själv tycker jag det är för kallt då minusgraderna når över -20 gr. Det är inte riktigt människovänligt och till och med vår hund Robin föredrar husets inomhustemperatur. Trots det har jag varit igång med mina fritidsaktiviteter. I tisdags var det åter dags för repetition med Novemberkören. Vår stenhårda kvinnliga dirigent Judith slipade våra vokaler för att få fram fulländade legatotoner i Missa 3-vocum inaequalium av William Byrd. Vi får hoppas att vi når dit någongång, målet är ju satt. Vi reser nämligen till Ungern den 12 april för att träffa vår vänkör Viadana. Det är andra gången kören reser till Ungern.

Måste prata litet mer om tisdagens övning med Novemberkören. Vi har börjat köra litet som i Kaj Pollaks "Så som i himlen" med litet gymnastikövningar typ aikido innan själva sjungande börjar. Det är avslappnande och bra. Bra också för figuren för i tisdags då det var fastlagstisdagen hade Börje - en av våra fantaskiska basar- bakat fastlagsbullar (semlor) på dinkenmjöl fyllda av mandelmassa och grädde, till vår kvällsfika. Fina övningar vi har. Tack Börje.

Att inte läsa tidningar är inte bra. I morse hade jag klockan att ringa fem över sex för Staffan skulle med Ålandsfärjan. Det är fredag så då avgår ju färjan klockan sju. I den tanken var vi båda två tills vi anlände till terminalen. Där var allting stängt.

Att vara på rätt plats vid fel tid är ett effektivt sätt att lära sig tiderna för färjans avgång. Då får man tidschemat rent fysiskt indunkat i kroppen. "just de, sa Staffan...dom har ändrat tidtabellen, färjan går om en timme, klockan åtta. Suck."Men vi hade en riktigt "rökare" för nu kunde den unge mannen även ta ut pengar från bankomanten d v s den bank som hade pengar i sin automat och det var inte min bank, Ålandsbanken. Dom verkade ha sportlov. Utan det var konkurrenten Nordea.

Allt ordnar sig således bara man ser till att ha marginalerna på rätt sida. Vi missade inte båten.


Eivor

Kommentarer