Priset till dokumentärfilmaren Nahid Persson


Foto: Eivor L. Bilderna är från en Eva-Jo Hancock/Simon Vananns utställning på Ålands Konstmuseum mars 2010.Priset


Feministakademin på Åland är en väl sammansvetsad grupp kvinnor som på den internationella kvinnodagen den 8 mars prisar kvinnor som gjort insatser för feminismen. I år är det den etniska iranskan och  dokumentärfilmaren Nahid Persson som utsetts. I feministakademins inledande motivering citeras  Nahid "Jag är  engagerad i människofrågor." Och alla som hört eller sett något som Nahid producerat instämmer  visst i det. Grattis!

Kommentarer

Anonym sa…
Nahid är bra son filmskapare, men behöver knappast hängas ut av någon "feministakademi". Feministakademin är ett skämt. En grupp ultramanshatare, som sätter sig på piedestal och förklarar sig vara världsbäst på "jämställdhet", dvs. diskriminering av män. Om de skulle göra det för egna medel, så kunde det vara ursäktat, men det sker med samhällsmedel. Förtäckt och utan transparens. Fy för den lede!
Eivor sa…
Okey, tack för din kommentar. Men jag tycker att du tar i lite nu. Feministakademin är nog inte manshatare - de är däremot- ett gäng starka kvinnor.
Sen måste jag erkänna att jag inte känner till om feministakademin lyfter några pengar från skattebetalare. Du kanske vet.
Hör av dig om det.
Eivor
Det vad värst så syrligt...Efter 2000 år av manlig dominans så tar en grupp modiga kvinnor i "för mycket".
"Kvinnor som hatat män.
När kommer filmen?
Eivor sa…
Ja, men den som skrivit inlägget tycks i alla fall funderat över skillnaderna mellan män och kvinnor. Det är kanske något iaf.