Offpist för julgran

Det här är inte platsen vi hittade julgranen. Det var ett test.
Vilken vargavinter det är då vi skall ut för att hitta julgran. Det är lite offpist vi blir tvungna att hämta den. Inte helt vit - om nu uttrycket tillåter, mer svart. Men för den som har rötterna i en en åländsk by och känner till var det kan finnas lämpliga ljusängels upphängare, så är det måttet på vår brottslighet. Vi försökte på fler platser, men vi hamnade med bilen ytter om vägen, bara då vi skulle parkera. Lyckligtvis hade plogbilen vägen förbi och drog upp oss. Usch, det var lite jobbigt bara tanken att ha fått promenera efter hjälp.
Men vi fortsatte till nästa ställe och där kunde vi parkera tryggt. Puls, puls, genom djup snö. Bj. hade inte klätt sig efter väder så han gnällde att isen nöp i tårna. Men, då hade vi redan upptäckt offret. En vacker, välväxt, med saftiga barr. Vi som skulle ta vilken anemisk långgrenad gran som helst. Pyts heller. Det blev att pulsa genom meterhög snö... och se där...tillslut var den nedlagd. Den tusentaggade med kommande ljus på gren.

Kommentarer

Pettas sa…
Kul med jul och gran!
På onsdag måste någonting hända här om det skall bli julgran överhuvudtaget..den som lever får se..
Eivor sa…
ja, inget är som doftande färska granbarr, julskinka och apelsiner dekorerade med nejlikor:)

men även fast ni har storskogen nära, så är det tungt att röra sig i hög snö på jakt efter granen. Och det kommer mera..
Susy sa…
Men alltså, i år måste ju alla granar vara vita...i alla fall innan man ruskar av dem och då har man kanske redan bestämt sig :)
Eivor sa…
Smart tänkt.Ja, jag hoppas de. Men medge att det bara är att ta av sig mössan så får man en dusch på köpet:)