Paf-flyget

 Det här lilla fina flyget har byggts av flygentusiasterna i Ålands flygklubb. Att sitta uppe i det är lite som att flyga luftballong. Dörren är ett fönster och då är det extra fint att fotografera. Och piloten Bj.  satt som vanligt lugnt och tryggt vid spakarna. Ingen chans att somna under flygfärden då hustrun är co-pilot.

 De var visst några som var till pub Stallhagen på fest i går kväll. Jag tittade ned över ölbryggeriet i dag. Full aktivitet med två bussar på vändplan tyckte jag mig se idag. En charmig plats att både korka på och upp ölflaskor på, tycker jag.
 Alldeles strax intill ölbryggeriet ligger medeltidakyrkan St Mikael, Finströms kyrka i all sin glans...
 Vi fortsatte norröver och såg Norrhavet blåna över bergen. Pettas folke hade varit på Stallhagen läste jag på bloggen. Här ser ni det fina huset som ligger intill landsvägen. I det huset finns inga lata dagar bara tomma brödhyllor och urätna skålar. Men så skall de vara då man har gårdsbutik, bageri och catering.

Vi tog vägen hem via Västansträsk och Tjudö Vingård som ligger idylliskt intill stranden. Men verksamheten är påväg att flyttas till Kastelholms slott. Där ju Mikael Björklund tar över vinverksamheten.
Foto: Eivor Lindström

Kommentarer

Pettas sa…
Nä men Eivor! så roligt när du gör reklam från ovan. Härligt!
Tusen tack för det!
Vi måste nog fixa en landsningsbana så vi får ner er däruppifrån när ni har vägarna förbi:)...

Karinkram!
Eivor sa…
Ja, de vore ju en passlig betalning:) 400-500 meter räcker nog. Men vi har ju sjön i viken en bit ifrån er. Då det gula planet har pontonerna på under sommaren. Bra att ni tycker det är okey att fota er från luften:)
Håll åkerstubben kort bara. Lite skumpigt kanske men om man inte är harig så borde det funka. Jag satsar en slant på att PAF-flyget var roligt att åka i. Hoppas jag får utdelning, för tex. Black Jacken är ingen högoddsare för mig.
Eivor sa…
Lite väl skumpigt blev de nog på den där åkern...om jag minns rätt så har den nedförsbacke. Men kanske som nödlandningsbana då. Men jag har helt glömt bort vad Black Jacken är. Kan de vara ett flytetyg. De brukar ju vara de då de handlar om kapten Bergman.
Black Jack är ett kortspel som spelas i alla casinon världen över. "Rainman" (film, Dustin Hoffman)var en hejjare på det.
-Definately five of hart, eller hur han sa...
övrigt: Vad lång ordverifiering det blivit.. sju bokstäver!!
Eivor sa…
Tack Linda att du uppskattar min fritidssysselsättning.

och Isebell. Jag är nog lite trög, kopplade inte obedelbart PAF till spel och dobbleri. Inte helt närvarande alltså.