Sjöfågeljakt

foton av Matts , Bjarne och HannaSå här idylliskt kan det vara i en vettaskåra i den åländska skärgården en morgon i maj. Mycket krut för lite fjädrar - kan man säga , om man värderar arbetet med att försöka få sig en fågelstek.

Var  en fransk jandarm med.?
På Åland är det lov att skjuta två gudingar per jaktillfälle men eftersom den fågeln inte behagade landa för att bekanta sig med vettarna på vattnet så blev det ingen fågelstek. Så kan det vara.  Och inget krut kom ur bösspipan heller. Men en fin upplevelse var det i alla fall och i holken kunde man se knipäggen ligga mjukt bland dunen.

Kommentarer

Susy sa…
Ni hade ju i alla fall tur med vädret :)
Eivor sa…
Haha. Kanske inte i början - men lördagen var ju fantastisk fin. Och jag var inte med på färden utan jobbade :)
Anonym sa…
Så mysigt!
Dom fick ju hålla i och lufta soveljärnet i allafall.

Louise
Eivor sa…
Ja de blev svältjärnet den här gången. Men dom hade en fin utflykt--fast jag hade fel om vädret. Det var söndagen som hade det fina vädret.
Tur att Dahlmans har korv! Det finns stora mängder sjöfågel i fjärden och runt Grunnet. Det låg 20-30 guding + tiotal ådor vid Biskopssten. De hade redan börjat skocka sig och hade inte något vidare intresse av stränderna. Nu blir det att vänta ett år till nästa gång svältjärnet skall fram :))
Eivor sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eivor sa…
Nu döper vi om Koörsgrunne till Fredsgrundet. Inte en enda guding fälldes ju och jägarna satt som tindrande lifbirdare på kalas ihop med sannfinländare på Salutorget Helsingfors.