Rena vatten

flygfoto:Eivor Lindström

Viking Grace körs på gas och (säkert en del diesel också) men har en klar miljöprofil. Det behövs för kryssningsbåtarna har som bekant skadat mycket också under sina turen i Östersjön. Det är oerhört viktigt att värna om Östersjön och alla jordens hav.
Miljöorganisationen Green Peace begav sig i höstas till Norra Ishavet  för att utföra protester mot att bolag kanske ges möjlighet till oljeutvinning i området. På internationelltvatten bordade därför ryska militären deras fartyg och slängde sedan några av aktivisterna i fängelse. Anklagelserna hette först piratverksamhet men ändrades till det mer ryska hemvana Huliganismen. Det kan ge uppåt sju år!

En av de fägslade, en  rysk aktivist bosatt i Sverige, skall släppas ur häktet mot en halv miljon kronor i borgen men får inte lämna Ryssland.

Än har Ryssland långt till att dela demokratiers syn på vad brott och straff är. Jag förvånar mig inte längre över vad ryska rättsväsendet hittar på. De har ju alltid gjort som de tyckt vare sig det gäller grannländer eller folks rätt till talan.

Kommentarer

Vad man kan tolka av massmedias rapportering så blir det bara värre.. :(
Eivor sa…
ja, det är nog vad vi har att vänta oss.