julmysigt

De här bilderna är från trettondagshelgen då vi befann oss i stugan på Vårdö. Det var så mysigt att juldekorera med tomtar och glitter och lite enris. Vi hade litet julkalas med vännerna från Vårdöby och på trettonaftonen så var mamma på middag.

Det regnade en del första dagen och var grå dimma den andra dagen. Man hörde mistluren från fartyg som går ute farleden i närheten av Bergö. Och allt var så tyst. Under söndagen tog vi en promenad till Grundsunda och tittade in till ett nybyggarpar som byggt vid stranden. En bit därifrån så ligger Oles lilla diktarlya som  står olåst. Vi steg in och satt en stund och läste i diktboken han har skrivit. Ole dog för några år sedan. Det var rörande att se hans lilla hus.These pictures are from Epiphany, when we spend time in our cottage in Vårdö. It was so nice to decorate with Santas and glitz and a small green juniper. We had a little Christmas party to, with friends from Vårdöby and on Epiphany evening we had mom for dinner.

It rained on Saturday and Sunday but  Monday were gray and foggy.You could hear sound of fog horn from vessels on the fairway near Bergö. Still, everything was so quiet. On Sunday we took a walk to Grundsunda and looked to a new built beach house . A short distance away you can find Oles little writing studio that are unlocked. We step in and sat for a moment and read the book of poems he has written. Ole died a few years ago. It was touching to see his little house.


Kommentarer

Pettas sa…
Det är fint med jul! Trivsamt, ombonat och gott att leva.
Ha det gott!
Nyårskram!
Tack! jag hann inte skriva några komentarer.. De får bli en annan dag.
Anonym sa…
Jul o Nyår har gått och ja har inte varit o tittat på din blogg förrän i kväll, så mysigt ni hade och så snällt att du tog Elmer dit för att fira jul.
Det ju som vanligt väldigt mycket att göra och så ska man ju flytta hela tiden. Vår våning i staden är ännu inte riktigt färdig renoverad men vi har i alla fall börjat att dra dit möbler, samtidigt ska man jobba också men det flyter på en dag i taget. Fast det var ju inte det jag skulle surra om utan jag skulle gratta dej på din dag. GRATTIS!
Louise
Man tackar för det! Ja, du vet ju själv att numera tar man vara på varje dag man får i livet. Men man kanske inte ska tänka så mycket....

Vi hade trevligt julfirande...och Elmer var hos oss en eftermiddag med an vi klädde julgranen...han är så gullig.. Sen var det som vanligt. Kul att Jan och Juanita med familjen dyker upp senare på kvällen!
Ni får lycka till med flyttningen och hoppas på att ni nu kan få lite lugn och ro. Gott Nytt år på dig och familjen!