Tillsammans

foto: Eivor Lindström
 Då och då får vår Springer Spaniel Darwin besök av sin avlägsna släktning Oona som är av samma hundras. Båda hundar kommer från East Farm Kennel i Saltvik Åland.. Det är Darwin som har oklippta öron på grund av slarvig husse och matte men han är å andra sidan ingen utställningshund (mitt försvar..hehe) Oona har då oftast kommit från promenad tillsammans med matte Kickan. Det blir ett glatt besök för det är märkligt att se att hudraser av samma sort ändå förhåller sig till varandra på en naturligt sätt. De busar, och hoppar och om Darwin känner de minsta doft av löptider så blir han som besatt . Men det är ju ingen nyhet.
 Vad man bör veta om walesare är att de är extremt bra på att smita och slingra sig ut igenom små öppningar och Darwin väjer inte för buskar med taggar eller något som rivs. Har han chansen så tar han den och ofta smiter han hem till Oona. Tack och lov är det inom ett parkområde.  Sedan då de träffas är det full fart och mer därtill. Men ibland är de som små lamm och lapar  - så stilla som en walesare förmår -  friskt regnvatten ur tunnan. De njuter...
 för att strax återvända till sina vila och närapå våldsamma lekar.
  Vårrabatterna ryggar rädda tillbaka men brukar för det mesta klara sig. Både djur och natur måste få finnas i en trädgård...men inte alla...spanska skogssnigeln ska nog bort.

Kommentarer

Susy sa…
Darwins öron är mycket finare ju!
Jag gillar inte klippta hundar, de ska vara lurviga och naturliga tycker jag :)
Jag suger åt mig det berömmet och också Darwin. han har lurvat till dem ytterligare idag under promenade då han hoppade ned i en vattenjöl. Men vi har stranden inom räckhåll. Ha en skön dag!