köpa lutfisk i Alexandria


Tidigare idag var jag och gratulerade brorsan Yngve på födelsedagen och det var trevligt. Han är sjöman och åker ut om ett par dagar. Det betyder att han inte kommer hem till julen. För tredje året i rad är han ute och arbetar under julen - det är ohumant och riktigt dåligt av hans rederi. Men till deras försvar kan man kanske anföra att han är en av de få som ännu har jobbet kvar.

Så nu undrade han om det går att få tag på lutfisk i Alexandria, där kommer han fira julen. Det vore kanske något som rederiet kunde skicka dit. Inte för mycket begärt. Men apelsiner finns det i alla fall.

Kommentarer

Anonym sa…
stackars bror och familjen hans, det blir i inte fler jular i Alexandra eller någon annanstans utrikes, vad jag kan förstå, för snart blir han statligt anställd pangis.

louise
Jasså, det har inte jag hört.
Pettas sa…
På Madeira finns det lutfisk, torkad året runt, ditsänd från Norge, så förhoppningsvis så får de lutfisk också till Alexandria.
Det låter förhoppningsfullt. Han har inte åkt ut än, men troligen på onsdag inkommande vecka. Tack för den upplysningen:)