fönstertitt på djurvärlden

 Efter att ha drabbats av årets insfluensa och inte kunnat vara igång som tidigare så vill jag ändå redovisa att jag  följt med vad som händer i naturen. Många och rätt så lättfångade vårtecken hittade jag vid mina spaningar ut genom köksfönstret och då jag vandrade ut i trädgården. Visst är de små fåglarna söta, speciellt den skygga bofinken som inte hoppar igenom häcknätet särkilt ofta! Men den lilla brunspräckliga fågeln som jag tror är en gulsparvshona - är desto ivrigare att äta från markfröerna.


 På påsklördagen åkte vi ut till stugan och vistades i stillhet. Kall vind men rätt mycket sol. Snön som strödde ut sig lite här och var på Åland höll sig i princip helt borta från Skrakudden. På söndagkväll var jag en tur upp till Vårdöby och hälsade på kusinen Monica och då passade jag på att fota kanadagäss som vänslades med tre rådjur. Bilfönstersafari är också fint.


Kommentarer

Pettas sa…
Ljuvliga vår och fina bilder!
Det är så vackert just nu och blir ännu vackrare snart så man bara baxnar.
Det gör nästan ont.
ha en fin helg ni båda
hälsar vi två i vår stenlåda!
Det finns ju så mycket fint att fotografera bara man tittar sig omkring. Alltid något som fångar ögat. Tack för uppmuntran! Vi är hemma i stan just nu, jag är fortfarande seg efter infuensan och vilar då det behövs. Men nog har ni också fint i er "stenlåda". Kram till er båda!