Valborg vid stranden

I går kväll fotade jag en fantastisk solnedgång över Vargatafjärden efter att under dagen ha utfört en hel del arbete vid hamnen. Båten skulle tas fram ur sitt vinteridé och dras ut i vatten, Bjarne hjälpte förstås till med att föra den i sjön. Nät skulle läggas för att få lite fisk. Det visade sig dock vara lite svårare än vi tänkt oss att lägga ut det nyinköpta nätet för nedredelen av nätet som skall sjunka ned hade för lätt garn så nätet flöt på ytan. Bjarne som köpt nätet var frustrerad och vi måste ro flera rundor till stranden och hämta sten för att fästa i nedderteln. Det sjönk slutligen under ytan. Nåja, vi steg upp i morse och drog upp nätet men någon sik fick vi inte - däremot stortrömmingar, och en liten abborre.
Här är den vackra strömmingen som vi fångade i morse, och här är dimman som lättar över
Grundsunda fjärden på morgonen.
 Två foton som jag fotat i ett nytt fotoprogram på mobilen. Jag har fotat alla bilder i mobilen.

Kommentarer

Pettas sa…
En ljuvlig kväll verkligen! En fördel är det att vara vid stranden, havet. Vi ser solnedgångarna över och genom trädtopparna men inte desto mera.
Storströmmingarna smakar säkert som en bit från himlen idag.
Ja det är många gåner en fördel att vara vid stranden och se solen gå ned. Hemma i stan försvinner den bakom villorna. Och beträffande strömmingen så blev den perfekt att grilla i ugnes. Lite medelhavsk smak.