Djurens verld

Det här är saxat ur tidningen Fosterlandet och året är 1889. Djurriket riktar sig till en bred publik och var säkert en storsäljare. Med det nya utbildningsväsendet kunde förlagen sälja stora volymer böcker. Nu går det åt andra hållet att allt skall vara gratis. Senast är de Google som streamat böcker för e-läsplattor.
Ovan ser du en annons från 1911-1912, Fröbergs, Finspong. Lika effektivt som vobbler (eller vad de nu heter) dragen. Men valpen Darwin som är årgång 2009 studerar den nyss fångade aborren som husse fick på nätet med stor förundran. Han hade kanske inte så stor tur vid fisket då det endast fanns en aborre på nätet. Men den blev visst en god fisksoppa, om jag minns rätt.

Kommentarer

Vilka roliga gamla klipp du hittar! Var är du någonstans och gräver??
*förundrad, men inte så förvånad*
Intressant läsning och bilderna är fantastiska!Du vet ju vad jag tycker om gamla skatter:)Gamla jul och vykort mm
Eivor sa…
Isebell, de gamla klippen är från Norrgårds i Hellestorp, Bjarnes uråldriga släktingar. Allt sparades, lite som på Esplund. Därför finns det kvar. De var innan Mise de.
Eivor sa…
Torp och Konst. Jo, jag vet att du älskar sånt...och lite märkligt är det att den lilla kistan som kort och tidningar förvarades i ursprungligen härstammar från Karrböle. Det är min teori..:)