Konserten på Kastelholm

Plats: Kastelholm slott
Artister: Novemberkören & Astrvega
Tid: söndagen den 20 maj kl 1900


Så har Novemberkören och Astrevega åter strålat samman och muciserat. Vi kunde inte valt en bättre kväll för våren visade sig från sin allra bästa sida.

Det kom en hel del publik som entusiastiskt lyssnade på oss. Det smittade av sig. Trots att två korister och en gitarrist saknades var humöret ändå på topp bland korister och musiker .

Omdömen om kören och orkestern efteråt var bla : " kören hade en varm och rund ton. Jag njöt hela tiden. Det var en bra konsert." Någon annan tyckte att "speciellt de äldre sångerna ur Pie Cantiones med solist, sånggrupper och instrument tillförde konserten en ny stämmning och intensitet och piggade upp efter den sakrala avdelningen" som ju innehöll bl a William Bryds mässa, Missa 3-vocum.

Och slottsmiljön höjde vår känsla av att vara på rätt plats med rätt repertoar . Liksom även våra tidsenliga dräkter och medeltida instrument upplevdes göra.

En närapå familjär känsla infann sig då Museebyråns Silvana Fagerholm inför publiken, överräckte en jättestor bukett av gullvivor till Judit. Samtidigt som samtliga av orkester- och körmedlemmarna fick den lilla skriften "Fynden berättar". Tack för det!


Eivor

Kommentarer