Based on a true story
Mingelbilder från min mors 80-årskalas. Tjejen i grönt är vår son Matts flickvän Hanna , sedan följer brorsbarnen, Josefin, Elin och Felicia. Vilka puddingar.

Vi frossade i god mat och dryck och berättade skrönor om tider som varit. Och det saknades inte komiska inslag: som då Greger och Janne satte sönder bäddsoffan i vardagsrummet. Greger som är Sveriges första heltidsanställda Berättare (Skeleffteå-teatern) brukar prisa pinnsoffans välsignelse och stolt berätta att de varit hans "universitet". Han satt under vinterkvällarna och lyssnade på farfar och gubbarna som pratade livets visdomsord. Om de var dessa tunga kunskaper som knäckte pappas bäddsoffa kan man bara spekulera i.
Födelsedagsfesten startade kl 3 på dagen och då klockan var 20.00 på kvällen, noterade jag de nio ungdomarna som skrattade och glammade kring det runda bordet i sovrummet. Från varvardagsrummet betraktade vi det genom en dörröppning. Som att se storbilds-TV och en pågående realitysåpa. De påstod då att  vi äldre som satt vid honörsbordet var som scener klippta ur "Sånger från andra våningen" av Roy Andersson. Eller möjligen "Du levande". Lite osäkerhet fanns om det. Ungdomarna är ju så spränglärda nuförtiden.
Jag fotade endel under kvällen och förundrades hur den digitalafototekniken kan fånga personer i de mest konstiga mimiker. En bild tog jag på Joel som plötsligt började jäspa, en annan på Jan där han påstods ha djupa likheter med Karl den XII dödsmask. Tur att papperskorgen finns.

Min mor var jätte nöjd med födelsedagen: hon fick god mat, härligt sällskap och hundbrottning. Lite trött blev hon nog för då klockan närmade sig 21.00 befann hon sig nöjd på kökssoffan och tröstade vår hund Darwin som satt bunden i köksspisen. Han kunde inte få nog av kompisdoggen Bruno.


Foto: Eivor Lindström

Ja, så går det till på kalas.

Kommentarer

Pettas sa…
Så trevligt allt verkade och kalasbordet ser inbjudande ut.
Kul med kalas!
Eivor sa…
Ja,vi hade så trevligt. Stuert Yngve gjorde köttet, och frun Ann-Helen som är ekonomieförståndare tårtorna. Sedan gjorde vi andra litet grynlådor, pajer och sallader. Fint att kunna hjälpas åt.