Vart är ni på väg, tjejer


Foto: Staffan Lindström, Zornstaty, Mora

Det var alltså två flickor i 16-17 års åldern som anlade branden i St Catharina kyrka i Hammarland, en tråkigt händelse minst sagt.

På lördag kväll hade Visans Vänner på Åland årsmöte och vi diskuterade naturligtvis händelsen. Att det var tjejer som var förövarna konstaterade vi kändes än värre. Nu är killar och tjejer jämbördiga. Jämbördiga på ett mycket negativt sätt. Hur fel har det inte blivit.

Men det finns andra yttre orsaker till händelsen möjligen. Jag tänker på twilightfilmen Blue Moon som får tonårsflickorna att gå loss och bli hysteriska. En fantasy värld med vampyrer, våld och häftig kärlek. Är det dessa ideal som skall levas ut så räcker inte den verkliga krassa världen till mer.

Därför MOLOTOV-COCKTAILJTJEJER Ni måste lära er att befinna er i nuet och växa till och bli vuxna. Tro inte för en sekund att det finns en enda vuxen, normalt funtad person som på något sätt skulle beundra er för vad ni gjort. Och ni kommer säkert att söka på nätet efter spår och bekräftelse. Sluta med det: det ni förtjänar är faktiskt förakt. Kom till besinning och våga bli vuxna, ansvarsfulla tjejer.

Kommentarer