Visor med ishinder

Foto: Eivor Lindström


Ecki Söderdahl firades för utnämningen som Hedersmedlem med en stor fruktkorg, men var ändå beskymrad över att festen måste inställas.

Just de. Hela det utannonserade programmet om firandet av Visans Vänners Viskafés 10 års jubileum på Alandica inställdes. Det för att artisterna satt fast på Viking Lines färja Amorella. Ännu vid 18.00 tiden på onsdagskvällen hoppades Ecki söderdahl som är moderator för tillfället att artisterna skulle nå Åland i tid. Men så blev det inte.

Och nog kändes det tungt att stå framför så många glada och festklädda människor som sökt sig till Alandias Aula. Proceduren kring det inställda evenemanget gick förstås snabbt och något alternativt program fanns inte - trots så många sjungande medlemmar.

Föreningen hade dock en viktigt uppgift som utfördes nämligen uppvaktningen av utnämningen av föreningens Hedermedlem. På sitt årsmöte beslötVisans Vänners medlemmar  enhälligt att utse Ecki Söderdahl , viskafémoderator under alla dessa år . Dessutom uppträdde Solveig med sitt dragspel. Tack. Och tack alla fantastiska, men besvikna människor som slöt upp. Vinnaren för kvällen blev i stället filmfestivalen Vera som därmed fick extra publik.

Artisterna som kanske var, om inte skakade, så åtminstone "rörda" av ismassorna heter Per-Arne ”Pea” Schedin och Stig Boström, Ivan Dittmer och Monica Södberg. Vi beklagar det skedda och hoppas förstås att ni inte hade för stor möda av livet som ofrivilliga gastar.

Kommentarer

Pettas sa…
Det här visar bara att vi lever på en ö! Nu för tiden är vi vana med att komma fram och tillbaka hur som helst, när som helst osv., men ibland går vi bet.
ha det gott söderut!
Eivor sa…
Visst. Du och jag känner ju till ordet menföre. Vi är i menförestider just nu, men som du säger så vägrar vi moderna ålänningar att erkänna det. Tekniken skall lösa allt.
Ha en bra dag även du!