Olika platser


Åhh...solen har strålat från en blå himmel, vilken härlig syn. På vår stadsgård har jag brukat jorden som en årstidsgående odalbonde. Ännu i dag kan man njuta av solen, april är en spjuver med växlande humör. Till helgen kan vi ha snöslask här igen.  Och det börjar blomma igen. De gula krokuserana som växer intill husväggen har blommat ett bra tag nu sekunderade av glest förekommande blå krokus och blåstjärna.


I morgon, onsdag startar Staffan och studentkompisarna sin resa från Berlin. Det är buss som gäller, hoppas de får sittplatser. Lågprisbiljetten gav inga lyxiga ombokningsmöjligheter med flyget. Men de är unga och starka. På onsdag, nästa vecka är jag inbuden att tillsammans med kulturföreningen Allsvensk samling på Åland besöka Svenska Konsulatet och familjen Jobelius. Den stora riksföreningen  finns i Sverige, heter Sverigekontakt och ordföranden, professorn Bo Ralph- som bland annat sitter på en stol i Svenska Akademien - hade önskat träffa styrelsen under sitt besök på Åland.

En hedrande fjärdeplats nådde Mariehamns kvartetten då de nyligen tävlade i internationella Leevi Madetoja-manskörstävlingen i Finland. De deltog i den nationella avdelningen. Utan att ha en blekaste aning om hur skickligt den vinnande kören var så var säkert konkurrensen stor.

Kommentarer