Sagobröllopet.

Ordning och reda. Ritualer. Kontroll. Vi människor lever efter det. Allt annat vore kaos. Och innan det blev ljus - så var det ju kaos. Sedan dess har vi förstått att vi börjar och avslutar livet med ritualer. Därefter vänder vi på bladet.

I morgon skall det stora bröllopet i Stockholm äntligen ske. Kronprinsessan Victoria höjer upp sitt samboförhållandet till kunglig nivå. Men det är fadern Kung Karl-Gustav som skall föra fram kronprinsessan till Daniel som väntar framme vid altaret. En ny sed - ritual, med influenser från romantiska dramakomedier producerade i Hollywood.

Men svenska folket sägs bli alltmer övertygade om att monarkin inte hör till ett modernt samhälle. Det är dags att gå över till republik - då kan man ju byta regeringschefer så ofta som demokratin kräver.

Men, det är nog med monarkin som  övergången till Euro. Vid minsta lilla skiftning i kronans värde så minskar behovet av Eurovalutan. Devalveringen av monarkin kopplad till Daniel bakgrund som "vanlig" människa övergår nog den också, då paret flyttat in i Haga slott. Och här kommer ritualers betydelse åter in.
Då den så prestigefyllda vigsel med alla dess förfester och europeiska kungligheter medverkat i ritualerna, så vips: är Daniel en riktig prins.

Kommentarer

Pettas sa…
Ack ja, så omständigt det blir för människorna, tur att man är en liten vanlig bagarknodd..och inte behöver bry sin hjärna alltför mycket vad gäller presidenter och kungar...
Eivor sa…
Goddag Pettas drottning, jag var just på din blogg och kollade. Nu har ni fullt upp verkligen. Och det är ju som det ska. Jobba inte ihjäl er nu barra.

Och vi ska till stugan och börja sätta in köksutrustningen. Fönstret har äntligen kommet. Push. Jag andas ut en stund.

Ha de bra.