Över

Nu är Ålands orgelfestival över för det här året. En hel del har hänt under den veckan som festivalen pågick. Vädermässigt har temperaturen ibland nattetid varit ned på 6 grader varmt. Sommaren liksom stannade av. Men på lördagen var jag med Matts och Hanna på en fisketur med vår lilla båt. Bjarne ville till en liten ö - vi släppte av honom på ditvägen. Enslingen på skäret, mådde visst bra där. Vi ankrade upp båten och trodde vi skulle få mängder av strömming. Men nej. Strömmingsfångst med pilk var också över.

Ett lite ruggigt äventyr blev "pilkningen" då en öppen mindre fiskebåt med rasande fart var nära att ramma oss. Fiskaren körde tungt lastad in i vår linje och såg oss inte. Vi hoppade och viftade....till slut upptäckte han oss.

 Orgelfestivalen är över. Här paret Gräsbeck vid orgeln i Finströms kyrka.


Vantar har jag också använt i junimånad. Konstigt. Grismasen får var uttrycket för den fiskare som är så slö på sjön att han riskerar att köra ihjäl andra sjöfarare.


. Då var han inte många tiotal-meter ifrån vår båt. Det var nog ruggit. Vi diskuterade händelsen senare och trodde att han skulle sett oss i abolut sista ögonblick..


Kommentarer