Beach Degersand

Långt att köra för att vara på Åland är det att ta sig till Degersand i Eckerö men vi tog en tur dit i söndags. Vågorna rullade in på sandstranden och vi såg folk som sakta rörde sig fram och åter i den varma vinden. Barn lekte med plastdelfiner och hoppade i vågkammarna som vore de på Mallorca.
Vi sökte oss till restaurangen för att inta dagens buffé och stannade där i ett par timmar totalt.
Det är en fin sandstrand och trots många husbilar, husvagnar och tält så såg det ut som om folk kunde samsas och finna ro där. Många verkade vara övervintrarne för det fanns planteringar och eluttag och vattenposter i anslutning till en  stor husbil med tillhörande servietält. Till och med en åländsk och svensk vimpel hade satts upp.
Här sitter jag framför sandslänten och ser ut över havet. Det var så vackert och speciellt. Men  vi såg också konstigheter som man helst inte vill se i vårt samhälle. Det var en åländsregistrerad bil med skylten Sailor och en dekal på rutan som ojade sig över turister och menade "att den bästa turisten är "en död turist". Den personen hade klistrat två finska flaggor intill. Nationalismen och idiotin finns också nära intill oss här på Åland. Usch! Tråkigt också att sandvägen till Degersand var så gropig och mer som en tvättbräda. Men annars...fint att se Ålands hav svalla fritt och att blicka mot horisontlinjen.

Kommentarer

Däremot brukar jag fara till Degersand när det blåser kraftig sv v nv . Då är det som bäst!
Kan tänka mig det..du har ju myckte närmare dit än vad jag har. Tur för dig.