Minnesstund för Borghill

Borghill i vit hatt i publiken i programmet  Allsång på Erkas i Vårdö


Föreningen Sverigekontakt på Åland heter här Allsvensk Samling och är en kulturförening. Allsvensksamling är också en av Ålands äldsta föreningar och har faktiskt legat nedlagd under många decennier.

 Av en händelse började Borghill Lindholm gräva i dess historia och för att göra en lång historia kort...så återupprättades föreningen.

Eldsjälen i föreningen har också hetat Borghill. Hon var sekreterare och pådrivare under många år. Men även eldsjälar måste lämna det jordiska och i somras gick vår stora kulturpersonlighet Borghill bort vid den höga åldern av 96 år.

I måndags - på henne födelsedag den 13 oktober- samlades släkt och vänner samt Allsvensk Samling till en minnesstund på Smakbyn. Vi åt en middag tillsammans, sjöng, berättade personliga minnen om Borghill och mindes hennes energi och klokskap. Vi försökte att ha en minnesstund i hennes anda och vi konstaterade att minnet av Borghill och hennes gärningar kommer leva länge!
 Kurre Eriksson, till vänster och Erik Lindholm underhöll med fiolspel.
Vi var många kring långborden.
 Brorsbarnet Göran Lindholm med ivrigt fotograferande fru lagtingsmannen Gun-Mari.
 Karl-Göran Lindholm (brorsbarn) ledde programmet och berättade många minnen och läste även upp korta roliga och fyndiga ordspråk av folk som Borghill känt. Allt nedtecknat av Borghill.
Lägg till bildtext
 Elisabeth Lindholm med barnbarnet Sigrid. Nedan syns Freja Darby i röd väst.

Kommentarer

Pettas sa…
En fin gest att samlas i minnet av Borghill. Hon var och är en människa som man inte glömmer i brådrasket.
Ett litet fel har smugit sig in i din text. Göran är brorsbarn till Borghill, inte barnbarn. Borghill hade inte egna barn.
Ha det bra där söderöver!:)


Fint att du korrläser. Jag borde ha glasögonen på vid läsningen. Nu är det iaf rätt. Tack för din hälsning och ha det bra du också:)Vi ska vårda hennes minne.