Fattigt i filmvärlden


så var det åter dags för filmbaggegalan i SVT och det är alltid lika skojigt att titta på den. Petra Mede som hade fått äran (och den goda betalningen) att få leda den och hon är rolig, kan dessutom dansa balett och även sjunga rätt snyggt. Så det var underhållande. Överraskande var det att Lili och Susie dök upp och rev av en av sina hits. Timmarna innan såg jag Lili som van expert i ett program om att ta hand om skadade och sjuka vilda djur.

Det som gjorde kvällen lite extra spännande var de två kombattanterna regissören, manusförfattaren Roy Andersson med filmen En duva satt på en... och Ruben Österlund - även han manusförfattare och regissör till filmen Turist som ständigt var i bild i tven. Roy andersson vann ju årets Gulpalm och Turist var uttagen till att representera Sverige i Oskarsgala, dessutom fick Turist även pris i Cannes filmfestival.

Det två hade i allafall slagit vad om 10.000 till den som fick regissörpriset i Baggegalan.. Nå det var slutligen Ruben Österlund som vann och nu har inte Roy Andersson råd att betala honom.
Det tycks inte vara särskilt lukrativt att vinna en Guldpalm..

Kommentarer