Mossvandring

  Det var Hanna som ivrade för att vi skulle fotvandra i mossen som ligger strax utanför Withchurch - staden som vi sedan ankrade upp i för natten. Det blev en lång vandring för vi gick i felriktning först och tvingades vända. Bjarne som fortfarande var krasslig av förkylningen vände då hemåt, han gick längs kanalen i ca 30 minuter. Vi promenerade betydligt länge och det var så skönt att få röra på sig efter all vistelse på båten.

Här går vi på rad i nationalparken som en gång var en stor torvmosse .  Det var ju också här som man förr  bröt torrmosse för bland annat husuppvärmning -  som sedan fraktades på pråmar på kanalerna. Därför byggdes dessa kanaler.

På den här mossen hade militären aktiviteter under andra världskriget och man anlade även eldar för att vilseleda tyskarna till att fälla bomberna på fel plats.
                                                    I
Här ser man korgarna där militären gjorde upp eld men elden användes även till att vägleda småplan att landa i mörkret.
 Det är exotiskt att se Järneken växa fritt i naturen , och man tänker genast på jultiden.Marken var lätt sumpig och vattenfylld på sina ställen, en liten sjö fanns också..


 

Då vi gick in i parken så stod det skyltar om att man skulle se upp för ormar, särkilt under våren. Vi såg lyckligtvis inga ormar men jag hittade den här lilla paddan som överlevde våren utan att bli byte åt ormarna.

Kommentarer