Innan Madeirasemestern.


Nu är det väldigt längesedan jag skrev här inne på bloggen, men det betyder inte att det inte hänt saker i mitt liv. Tvärtom, har livet haft sina prövningar. Min mamma fyllde 88 år den 19 februari och hon var riktigt pigg, visserligen trött, men inte så dramatiskt.
Den 1 mars åkte hon akut in till sjukhuset, kontaktlös och med 40 graders feber. Hon hade drabbats av a-influensan och med hennes i grunden svaga kropp så orkade hon inte med den. Den 8 mars dog hon. Det var omtumlande och sorgligt. Hur gammal man än blir så är en mamma ändå ens  mamma.


Här sitter mamma Else i sin stol dagen innan hennes 88 födelsedag. Det var hennes dubbelåtta - skojade jag med henne. Jag hade nyligen fyllt dubbelsexa. Bj. och jag var till stugan och hade Darwin samt vår lånehund Oliver med oss och de sprang på isen och hade kul. Efter det tog vi båda hundarna med och hälsade på mamma, hon tyckte det var så kul. Dagen efter var jag änne en gång hos henne då tillsammans med min syster Bella.

 På skärtorsdagen är det jordfästning i Vårdö Kyrka och minnesstund på Erkas byagård. Den förening hon var ordförande i under många år. Det känns bra att få ha minnesstunden just i detta hus.Kommentarer

Pettas sa…
En mamma är alltid en mamma, oberoende hur gammal man själv blir. Vi beklagar sorgen Eivor och hoppas att jordfästningen och minnesstunden blir ett fint sista minne av en kär människa för er.

Varma kramar
Karin o Uffe
Tack så mycket för dessa ord. Jag nog är det så. Men vi hade en mycket vacker jordfästning och också fin minnesstund. Mycket folk kom både till kyrkan och till Erkas byagård där minnesstunden var. Tack för kramarna!